Wie ben ik

Geraldine Otter

Mijn naam is Geraldine Otter en ik werk sinds 1988 als fysiotherapeute. Ik heb de opleiding fysiotherapie in Groningen gevolgd en vervolgens heb ik waarnemingen gedaan zowel in Nederland als in Duitsland. De meeste werkervaring heb ik opgedaan in een particuliere praktijk. De opleiding tot acupunturiste die ik gevolgd heb in Haarlem en de opleiding tot haptonomisch professional die ik gevolgd heb in Doorn, zijn van toegevoegde waarde in mijn werk. In 2005 heb ik de opleiding dry needling in Domburg gevolgd. Het praktisch toepassen van dry needling is een krachtige aanvulling in het herstel van bewegingsklachten.

Schouder

De schouder is mijn favoriete gewricht. Ik heb me daar de laatste jaren door middel van gespecialiseerde cursussen verder in verdiept. Het is een gewricht dat voor mij als fysiotherapeute veel aanknopingspunten heeft om te behandelen. Ik ben breed geschoold en met ruim dertig jaar werkervaring nog steeds nieuwsgierig naar de nieuwste inzichten en ontwikkelingen in ons vak.

Bewegen en contact

In mijn werk zie ik steeds weer dat er twee voorwaarden zijn om je goed te voelen: bewegen en contact maken met je lichaam. Deze twee voorwaarden lopen als een rode draad door mijn loopbaan als fysiotherapeut. Zelf bewegen en anderen zien bewegen heeft altijd mijn aandacht gehad. Bewegen zorgt voor een dynamisch evenwicht tussen je goed voelen, optimistisch denken en doen. Prettig bewegen lukt het beste als je goed in contact bent met je lichaam. Het lichaam vertelt je veel over hoe je je voelt. Daarom is het belangrijk te luisteren naar de signalen van je lichaam. Zijn mijn schouders gespannen? Waarom zeurt mijn rug? Weer een steek in mijn knie…Maak contact met je lichaam en voel dat je zelf veel kunt doen aan het voorkomen en herstellen van klachten.

Met het lichaam als uitgangspunt voor mijn behandeling begeleid ik je graag op weg naar herstel. Door het combineren van mijn behandelmethoden kan ik de behandeling afstemmen op wat jij nodig hebt. Dit is steeds een nieuwe uitdaging.

Samen werken aan ‘bewegen met gevoel‘.