Praktijkdeur weer open vanaf 4 mei 2020

Werkwijze in mijn praktijk vanaf 4 mei 2020

Ja, ik kan langzamerhand mijn werk als fysiotherapeute weer oppakken. We mogen met inachtneming van een aantal belangrijke aanpassingen opschalen naar hopelijk zo spoedig mogelijk weer reguliere fysiotherapie behandelingen. De zorg moet veilig en verantwoord zijn en samen moeten we beoordelen of een behandeling echt noodzakelijk is of dat de zorg op afstand kan plaats vinden of zelfs kan wachten tot 20 mei.

Ik heb een aantal maatregelen ten aanzien van de wachtruimte en de praktijkruimte genomen. Daarnaast blijven de hygiëne regels zoals het wassen en desinfecteren van de handen van belang.

Graag alleen komen als je gezond bent. Als je een van de volgende vragen met ja moet beantwoorden geen afspraak maken of de afspraak annuleren.

  • Heb je een of meerdere van de volgende (ook milde!) symptomen: neusverkoudheid of hoesten of benauwdheid of koorts (vanaf 38°C)?
  • Heb je de afgelopen 24 uur klachten (COVID-19 symptomen) gehad?
  • Heb je huisgenoten/gezinsleden met koorts en/of benauwdheidsklachten?
  • Is er bij jezelf of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen corona vastgesteld?

Omdat handhygiëne bij deze virusuitbraak een belangrijke bron van besmetting blijkt te zijn graag bij het binnenkomen van de praktijk je handen desinfecteren met handalcohol of wassen met zeep in de toiletruimte. Vervolgens is het belangrijk om daarna je gezicht en zaken zoals mobiele telefoons niet meer aan te raken.

Mijn wachtruimte is niet berekend op veel mensen. De volgende punten zijn van belang:

  • Kom alleen naar je afspraak. Als het echt noodzakelijk is mag maximaal 1  begeleider meekomen.
  • Ik zal de behandelingen met voldoende tussenruimte inplannen
  • Verlaat na de behandeling zo spoedig mogelijk de praktijk.

In de behandelkamer is ruimte voldoende om 1,5 meter afstand te houden. Bij onderzoek of behandeling van je klachten zal er in de meeste gevallen lichamelijk contact zijn. Hiervoor zal ik zo nodig beschermend materiaal zoals een mondkapje, een bril en handschoenen dragen. Een eerste intake en eventueel onderzoek zal ik via beeldbellen of telefonisch doen.

Graag zelf een grote badhanddoek of een laken meebrengen om op de behandelbank te leggen!

Ondanks een aantal aanpassingen kunnen we gelukkig weer opstarten en in overleg weer afspraken plannen. Voorzichtigheid blijft geboden. We zijn de afgelopen weken allemaal niet voor niks zo zorgvuldig geweest in het vermijden van contacten. Laten we daar nu dan ook goed mee blijven omgaan.

De algemene hygiëneregels van het RIVM blijven van kracht: hand, hoest en nies hygiëne en waar mogelijk houden we 1,5 meter afstand. Ik zal jullie begroeten met een lach, het handen schudden laten we nog even achterwege.