Dry Needling kennis aangescherpt

Terugkomdag Dry Needling

De kennis in theorie en praktijk is weer aangescherpt.

Afgelopen weekend heb ik weer een interessante cursusdag gevolgd. De cursusdag werd in Zwolle georganiseerd door de cursusleiding regio noord van de opleiding Dry Needling in Domburg. Naast  een literatuur-update over ‘dry needling en myofasciale pijn ‘ was er veel ruimte om dry needling technieken in kleine groepjes te herhalen.

Er werd gesproken over onderzoek en voortschrijdend inzicht in de onderzoeken naar dry needling. Veel achtergronden zijn nog niet duidelijk en hoewel in de praktijk blijkt dat de naaldjes pijn dempen en beweging verbeteren, is de werking nog lang niet volledig wetenschappelijk onderbouwd. Er ligt dan ook nog een schone taak voor de collega’s die geïnteresseerd zijn in het doen van onderzoek.

dry needling

De praktijkles stond onder directe supervisie van een docent. Prettig om samen naaldtechnieken te herhalen en van collega’s te zien en te voelen hoe zij werken. De kleine groepssamenstelling maakte het mogelijk om eventuele vragen aan elkaar voor te leggen en meteen in de praktijk te laten zien.

 

Aangezien een van de collega’s in mijn groep een hamstringblessure had, hebben we haar klachten uitgediept en behandeld met dry needling. Het resultaat was een duidelijke pijnafname na de behandeling met de naalden. Prima om op deze manier op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen in de dry needling. Heel fijn om er zelf weer verder mee aan de slag te gaan in de praktijk.