Hoe werk ik

Praktijk

Een afspraak maken kan telefonisch, per e-mail of per what’s app. Een verwijzing van huisarts of specialist mag, maar is niet noodzakelijk. Sinds 2006 is de fysiotherapie een direct toegankelijke therapie en kun je zonder tussenkomst van huisarts of specialist een afspraak maken.

Behandeling

Voor een afspraak fysiotherapie plan ik een half uur in of in overleg 45 minuten.

Bij de eerste afspraak graag zorgpas, een eventuele verwijzing en een grote handdoek meenemen.

Je hebt een afspraak maar je bent verhinderd:

Denk er dan aan om de afspraak 24 uur van te voren te annuleren of bij ziekte vroeg in de ochtend. Afspraken die niet of te laat worden geannuleerd moet ik berekenen. Voor deze gemiste afspraak krijg je zelf een factuur van €30,- toegestuurd.

Tijdens de eerste afspraak vertel ik mijn bevindingen ten aanzien van je klacht en doe een behandelvoorstel. Bijna altijd wordt er na het onderzoek binnen de eerste afspraak een begin met de behandeling gemaakt. Als ik meer informatie nodig heb over je medische achtergrond neem ik, met toestemming, contact op met huisarts of specialist.

Vergoeding

Fysiotherapie wordt in sommige gevallen vergoed vanuit de basisverzekering. Dit geldt voor chronische aandoeningen en voor behandelingen van kinderen onder de 18 jaar. Ouder dan 18 jaar? Behandelingen fysiotherapie worden dan alleen vergoed met een aanvullende verzekering die je kunt afsluiten naast de basiszorgverzekering. Vanaf 1 januari 2024 heb ik contracten met DSW en ONVZ ( en de onderliggende labels).Bij deze verzekeraars kan ik de kosten voor een behandeling direct declareren. Bij alle andere verzekeraars betaal je de behandeling zelf en declareer je achteraf de kosten bij je zorgverzekeraar. Bij aanmelding voor een behandeling kan ik uitzoeken of je behandeling voor vergoeding in aanmerking komt. Het is goed om bij je zorgverzekeraar de hoogte van het bedrag dat je terug krijgt na te vragen.

Tarieven

Onderstaande tarieven gelden als u verzekerd bent bij een zorgverzekeraar waar ik geen contract mee heb afgesloten en als u geen aanvullende verzekering heeft.

Fysiotherapie en Haptonomie

  • Eerste behandeling fysiotherapie en haptonomie            € 47,50
  • Vervolgbehandeling fysiotherapie en haptonomie           € 39,50
  • Lange zitting fysiotherapie en haptonomie                        € 60,00

Aan Huis

  • Eerste behandeling fysiotherapie en haptonomie            € 60,00
  • Vervolgbehandeling fysiotherapie en haptonomie           € 49,50
  • Lange zitting fysiotherapie en haptonomie                        € 70,00

Overige Tarieven

  • Screening ( advies in 15 minuten)                                        € 20,00
  • Telefonisch consult (per 15 minuten)                                  € 20,00
  • Niet verschenen op de afspraak of te laat afgemeld        € 25,00

geraldineotterfysiotherapie-131